Luctor'88 wint Ko de Winter Fairplay cup 2010-2011


Geplaatst op 15 november 2011 - Door Izaak Lamse

Op een druk be-zochte maandagavond in Kleine Stelle te Wemeldinge heeft Luctor'88 voor de tweede maal sinds de invoering in 2004 de Ko de Winter fairplay cup gewonnen. De vereniging uit Heinkenszand deed dat eerder in het seizoen 2007-2008. Bestuurslid Elly van den Dries nam de prijs uit handen van Ko de Winter in ontvangst.

Naast Luctor'88 waren ook SSV'65 (2de), Ouwerkerk (3de), Bevelanders, Wemeldinge en Yerseke genomineerd voor deze prijs.

Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan de sportiefste club van Noord- en Zuid-Beveland en Schouwen-Duiveland. Vooorzitter Sjaak Vleugel gaf aan dat door de clubs veel waarde aan de prijs wordt gehecht. "Fair play is een belangrijk deel van het voetbal. Bij het toekennen van de prijs wordt niet alleen naar de eerste elftallen gekeken maar naar heel de club. Als je zo'n prijs krijgt, ben je daar als vereniging natuurlijk blij mee."

De avond werd opgeluisterd door betaald voetbalscheidsrechter Pol van Boekel die een dvd presenteerde die in het begin van dit seizoen werd getoond aan spelers en trainers van BVO's en de media. Met het tonen van de dvd werd getracht om meer begrip te kweken voor de rol van de scheidsrechter maar ook respect te tonen voor de tegenstander. Gezien de overtredingen die wekelijks te zien zijn in Studio Sport moeten we constateren dat lang niet alle voetballers en trainers het idee achter deze dvd hebben begrepen.

Advertentie