Juridische bijstand voor scheidsrechters


Geplaatst op 19 oktober 2011 - Door Izaak Lamse

Scheidsrechters die te maken hebben gehad met geweld op of rond het voetbalveld kunnen voortaan gratis gebruik maken van juridische hulp van ARAG (rechtsbijstandverzekeraar en juridisch dienstverlener). Deze nieuwe dienst is beschikbaar voor alle 30.000 KNVB-scheidsrechters en verenigingscheidsrechters. De KNVB en ARAG willen op deze manier een bijdrage leveren aan het terugdringen van het fysieke en verbale geweld op en rond de voetbalvelden Na incidenten kunnen scheidsrechters bij ARAG terecht voor gratis juridische hulp, telefonische raad en advies om al dan niet te procederen. Via de website van ARAG kunnen scheidsrechters permanent beschikken over informatie omtrent deze juridische service. Zij krijgen ook ondersteuning bij een eventuele rechtsgang.

Uit cijfers van de KNVB blijkt dat tijdens het afgelopen seizoen (2010/’11) 181 geweldsincidenten tegen KNVB (amateur)scheidsrechters hebben plaatsgevonden. In seizoen 2009/’10 bedroeg het aantal molestaties in het amateurvoetbal nog 241 en in 2009 vonden 228 geweldsincidenten tegen scheidsrechters plaats. In de seizoenen daarvoor was het aantal molestaties stabiel.

Marc van Erven, directievoorzitter ARAG: “Als partner van de KNVB-scheidsrechters voelt ARAG zich nauw betrokken bij de scheidsrechters in het Nederlandse voetbal. Hiertoe behoren ook de amateurscheidsrechters. Zonder scheidsrechter geen voetbalwedstrijd. Met deze service laten wij zien dat wij achter de scheidsrechter staan en met onze juridische kennis een bijdrage kunnen leveren aan sportiviteit en respect op en rond de voetbalvelden.”

“De juridische service van ARAG is een geweldige stap voorwaarts voor alle voetbalscheidsrechters in Nederland”, aldus KNVB-voorzitter Michael van Praag. “De KNVB heeft onlangs besloten incidenten op de velden harder en sneller aan te pakken in het kader van de ‘Effectieve Aanpak Excessen’. Daarbij worden we ook nog eens in de rug gesteund door het actieplan “Naar een veiliger sportklimaat” van het ministerie van VWS. De verenigingen hebben zich unaniem achter de forse aanpak van geweld geschaard. Het is fantastisch dat ARAG op deze manier ook scheidsrechters rugdekking en assistentie kan bieden. Dit is een toonbeeld van een partnership waarin beide partijen elkaar versterken. De scheidsrechter profiteert uiteindelijk het meest van deze samenwerking.”

Sinds januari 2011 is ARAG partner van de KNVB scheidsrechters. Samen met de KNVB werkt ARAG aan het bevorderen van Fair Play, een actie die de KNVB al jaren geleden is begonnen om wangedrag en ernstige wanordelijkheden op en rond het voetbalveld tegen te gaan. Voor meer informatie zie www.arag.nl/KNVB

Over ARAG
ARAG is een volledig onafhankelijk rechtsbijstandverzekeraar en juridisch dienstverlener. ARAG biedt een pakket aan verzekeringen en diensten om te voorzien in de juridische behoeften van particulieren, bedrijven en instellingen. ARAG verkoopt haar verzekeringsproducten via het intermediaire kanaal. ARAG is een onderdeel van de ARAG Groep, een wereldwijde speler en van oorsprong Duits familiebedrijf met vestigingen in dertien Europese landen en de Verenigde Staten. Op de Nederlandse markt, waar ARAG actief is sinds 1962, bedient zij de markt vanuit vier locaties: het hoofdkantoor in Leusden en de vestigingen in Amsterdam, Breda en Roermond. Meer informatie: www.arag.nl

 

Advertentie